Tanjug/AP
Metju Peri

Glumac Metju Peri preminuo je prošlog oktobra od, kako je kasnije ustanovljeno, predoziranja ketaminom.

Policija Los Anđelesa je 15. avgusta uhapsila pet osoba u vezi sa Perijevom smrću, uključujući njegovog ličnog asistenta i njegova dva doktora.

Kit Morison, očuh pokojne zvezde “Prijatelja”, kratko je o tome govorio za NBC.

– Još uvek smo slomljeni zbog Metjuove smrti, ali je pomoglo saznanje da su organi za sprovođenje zakona veoma ozbiljno shvatili njegov slučaj. Radujemo se što će pravda krenuti svojim tokom i zahvalni smo na izuzetnom radu više agencija čiji su agenti istraživali Metjuovu smrt. Nadamo se da će beskrupulozni dobavljači opasnih droga shvatiti poruku – rekao je on.

Podsetimo, poznati glumac pronađen je mrtav u hidromasažnoj kadi u svom domu, a kasnije je utvrđeno da je glumac preminuo od posledica unošenja prevelike doze ketamina, koji je inače najpre koristio kao legalnu metodu lečenja depresije i anksioznosti, mada je glumac u svojoj knjizi priznao da ga je često tokom godina zloupotrebljavao.

U decembru obdukcija je utvrdila da “ketamin u njegovom sistemu u trenutku smrti ne može biti onaj od terapije infuzijom”. Nisu mogli da potvrde način konzumiranja, ali Peri je u to vreme navodno bio “čist” 19 meseci.

Tim za obdukciju je takođe primetio da, iako su koncentracije ketamina u Perijevoj krvi bile visoke, utapanje je najverovatnije bilo krajnji uzrok smrti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here