EPA/VALDRIN XHEMAJ
Ramuš Haradinaj

Posle saslušanja pred Specijalizovanim tužilaštvom, Ramuš Haradinaj je u izjavi na srpskom jeziku precizirao da se pred tužiocem branio ćutanjem.

– Dobio sam pravni savet da uopšte ne iznosim svoju odbranu i ne odgovaram na pitanja. Time sam završio obavezu prema sudu. Druge obaveze nemam – kazao je Haradinaj po izlasku iz zgrade tužilaštva.

On je istakao je da nije upoznat o čemu se radi u njegovom slučaju. Pošto je iskoristio pravo da se brani ćutanjem, kako kaže, nije detaljnije upoznat sa sumnjama o njegovoj ulozi u toku rata i nije od tužilaštva dobio detaljnije informacije.

Prema pisanju prištinskih medija, Haradinaj je na pitanje da li će protiv njega biti podignuta optužnica, rekao “da ne očekujem optužnicu, ali i da takva predviđanja ne može da daje”.

On je rekao da za sada Specijalno tužilaštvo nije podnelo nikakve druge zahteve, ali da je spreman na saradnju.

– Nisam želeo da budem premijer ovde, danas sam došao kao Ramuš Haradinaj – rekao je on.

8 COMMENTS

  1. Zasto se ovaj kriminalac izjasnjava na srpskom? Oni koriste nas jezik kad njima odgovara! Na ovaj nacin hoce da napravi da ljudi misle da je on “srbin” koji je optuzen. Napolje krimos i preko prokletije! Zasto ne postoji vise poternica u Interpolu izdata u Srbiji! Tebi treba Srbija da sudi a ne HAAG! Samo nasi politicaru su kukavice, miroljubivi!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here