Ofanziva slobodaraca u opštinskim naseljima

0

Hajnc Kristijan Štrahe

 

Mobilnim štandom smeštenim u autobusu slobodarci su krenuli u akciju po opštinskim naseljima uz obećanja da će stanovi za Austrijance biti jeftini. Akcija je pokrenuta sredinom oktobra, kao odgovor na nove mere gradskih vlasti koje su uvele nekoliko grupa redara, koje bi trebalo da brinu o čistoći i pridržavanju kućnog reda i da sprečavaju konflikte u opštinskim naseljima.

 

Sada su stanari u prilici da sa funkcionerima slobodaraca razgovaraju o brigama i problemima na koje svakodnevno nailaze. Slobodarska stranka će nastaviti ovu akciju narednih nedelja, uz parolu da su dosadašnje mere gradskih vlasti i uvođenje redara "alibi akcija".

Manje kirije

Prema tvrdnji slobodaraca, na listi problema u opštinskim naseljima se nalaze i previsoki računi za komunalije i previsoke kirije. Štrahe je obećao da će ako postane gradonačelnik, u Beču biti 15.000 socijalnih stanova, koji ni u kom slučaju neće koštati više od 500 evra.
Lider slobodaraca se založio i za to da se državljanima zemalja koje nisu u Evropskoj uniji ne dodeljuju opštinski stanovi.
"Ovi stanovi su izgrađeni za državljane", rekao je on.

Hajnc Kristijan Štrahe je rekao da su mnogi stanari već iskoristili priliku da porazgovaraju sa funkcionerima njegove stranke i da se žalbe najčešće odnose na strance, koji žive u ovim naseljima.

"Pri tom se posebno radi o velikim porodicama iz Turske, čiji članovi ne žele da se pridržavaju naših pravila", rekao je Štrahe.

Prema primedbama stanara, kako je naveo, pridošlice su odgovorne za čestu buku i nečistoću, a bande mladih stranaca izazivaju nesigurnost kod starijih stanara.
Štrahe je ponovo ukazao na navodnu masovnu dodelu opštinskih stanova strancima i izneo podatak da se u međuvremenu devet od deset slobodnih stambenih jedinica dodeljuje pridošlicama, dok Bečlije beznadežno čekaju.

Štrahe je zatražio promenu zakonske osnove po ovom pitanju, jer je trenutno važan kriterijum broj dece u domaćinstvu, koji, kako je ukazao, ide u prilog pridošlicama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here