Odšteta dileru za troškove nabavke droge

0

Neverovatna priča je počela kad je diler Veldet Džaka "pao" dok je policajcu na tajnom zadatku prodavao heroin vredan 15.000 evra. 

 

"Investiciono ulaganje"

Sudija riječkog Županijskog suda Srebrenka Šantić, međutim, priznala je "troškove" nabavke droge i odlučila da mu vrati 7.500 evra, a zatim je tu njenu presudu potvrdio i Vrhovni sud Hrvatske.

Diler se sudu požalio da bi bilo "pošteno" da mu se uzme u obzir trošak nabavke heroina, a sudija je ocenila da je on platio određeni iznos da bi ga kupio, pa mu je, jer na narkotržištu nema računa, priznala "od oka" trošak od 7.500 evra.

Posle ocene sudije, to "investiciono ulaganje" priznao je čak i Vrhovni sud Hrvatske, piše "Jutarnji list" i konstatuje: "Za par džointa zatvor na nekoliko godina, a za prodavanje heroina tajnom policajcu, država vam još vrati deo novca! U ovoj državi više nas, nažalost, ništa ne može iznenaditi".

"Jutranji list" ocenjuje da je tom odlukom sud u pitanje doveo smisao posla Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (USKOK), a posebno policajaca na tajnim zadacima.

Zanimljivo je da je posle izricanja presude spomenuti Džaka "napredovao" u kriminalnom miljeu, a neku od njegovih novih pošiljki verovatno su finansirali i hrvatski poreski obveznici, jer mu je sud priznao nabavnu cenu droge koju je predao prikrivenom poreskom isledniku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here