RTS

Na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici danas je održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Zastava 2024” na kome je učestvovalo više od 6.000 pripadnika VS, a prikazano je oko 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme, kao i više od 50 vazduhoplova.

Prikazu su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srbije Miloš Vučević, ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i ministri u Vladi Srbije, predsednici opština i gradonačelnici, kao i predstavnici verskih zajednica.

Posetiocu su imali priliku da pogledaju letački program u kome su učestvovali lovci, migovi-29, “orlovi” G-4, kao i helikopteri Mi-35M, Mi-17, Mi-8, H-145, “gazele” i “game”.

Takođe, prezentovana su sredstva iz namenske industrije Srbije, kao i savremeno naoružanje i vojna oprema Srbije, poput samohodnih top-haubica “nora”155mm, borbenih oklopnih vozila “lazar”, “MRAP”, “miloš”, “hamer”, dronova, helikoptera Mi-35, X-145M, modernizovanih aviona “mig29SM”, protivvazduhoplovnih raketnih sistema FK-3, XQ-17, “pancir”, besposadnih vozila “mali miloš”, kao i brojna oprema specijalnih snaga.

Prikazan je protivoklopni raketni sistemi “Kornet”, samohodne višecevne lansere raketa “oganj”, savremena optoelektronska sredstva i drugo naoružanje i vojna oprema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here