Odloženo svečano otvaranje Avalskog tornja

0

 

On je kazao da je organizacioni odbor odlučio da otvaranje, koje je trebalo da se održi sutra, odloži za sredu u 17 sati jer su meteorolozi za ponedeljak najavili kišovito vreme.

Kako je ranije najavljeno, svečanom otvaranju Avalskog tornja koji su vazdušne snage NATO srušile 1999. tokom bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, prisustvovaće najviši državni zvaničnici.

 

Svečanom otvaranju prisustvovaće predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković sa članovima kabineta i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

 

Posetioci centralnog događaja u okviru manifestacije "Dani Beograda", kako su najavili organizatori, moći će da uživaju u audio-vizuelnom spektaklu, a svečano otvaranje prenosiće Radio televizija Srbije.

 

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić ukazao je da će Avalski toranj imati mnoge upotrebne funkcije – telekomunikacione, za uspostavljanje sistema digitalne televizije u Srbiji, biće prenosnik svih signala, neophodan vojsci, policiji, televizijama, kao i mobilnim stanicama.

 

"Avalski toranj je najviši objekat na Balkanu. Kada je prošle godine završen, bio je drugi po visini objekat u svetu. Na to smo ponosni", rekao je Dulić Tanjugu i dodao da se nada da će toranj postati nezaobilazno mesto koje će posetiti mnogi turisti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here