Odbor za finansije usvojio Jelašićevu ostavku

0

Otišao odavno, ali čeka da se bude po propisima: Radovana Jelašića sada i Skupština treba da "otpusti", usvajajući po hitnom postupku izveštaj o ispunjenosti uslova za prestanak njegove funkcije
 

Predsednik odbora Zoran Krasić izjavio je da će odbor proslediti izveštaj Skupštini i tražiti da ga usvoji po hitnom postupku. Odlazeći guverner Jelašić je na sednici odbora ponovio da je ostavku podneo iz razloga lične prirode.

 

"Kada sam postao guverner, originalni mandat je bio pet godina. Ja sam odslužio tih pet godina plus godinu dana i smatrao sam da je vreme da se povučem i to je isključivi razlog", rekao je Jelašić.

 

Savet NBS je 6. aprila utvrdio da su ispunjeni uslovi da Jelašiću prestane funkcija guvernera. Izveštaj o ispunjenosti uslova za prestanak funkcije guvernera Savet NBS dostavlja skupštinskom Odboru za finansije, kako bi ga ovaj prosledio Narodnoj skupštini, koja donosi konačnu odluku o prestanku funkcije guvernera.

 

Radovan Jelašić je 23. marta obavestio Savet NBS da podnosi neopozivu ostavku na funkciju guvernera. Na tu funkciju ga je, po drugi put, Skupština Srbije izabrala na sednici održanoj 26. septembra 2007. godine. Zvanični kandidat vladajuće koalicije za novog guvernera je sadašnji predsednik Saveta NBS Dejan Šoškić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here