Youtube/Svetski Radio
Bioskopski hit u najavi: Ekipa filma

Film “Nedelja” o pevaču Džeju Ramadanovskom, reditelja Nemanje Ćeranića, uskoro stiže u bioskope. U međuvremenu je objavljen i prvi trejler, koji je predstavljen medijima u kafeu Cezar na Dorćolu. Inspirisan istinitim događajima, film je nastao po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenariste Stefana Boškovića, a u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije. On donosi priču o Džeju iz najranije mladosti pa sve do velikog uspeha koji je ostvario. Sudeći prema objavljenom trejleru, ovo ostvarenje će oživeti uspomene na poznatog muzičara i nikog neće ostaviti ravnodušnim.

“Nedelja” prikazuje duh Dorćola 70-ih i 80-ih, kao i tranziciju u 90-im godinama. Ovo je film o prijateljstvu i uspehu u kome se prožimaju elementi akcije, drame i nezaobilazne muzike. Jedan od najupečatljivijih momenata jeste Džejev sudbonosni susret sa Marinom Tucaković i Futom.

Jednu od glavnih uloga tumači Marko Janketić.

– Nisam pogledao film, nije do sada bilo prilike. Nisam upoznao Džeja, ali smo imali prilike da pričamo sa ljudima koji su ih poznavali, pa smo saznali nešto o njima. Ja tumačim lik Isa Lera Džambe. Ovo je karakterna uloga, mi glumci volimo takve. Mnogi glumci odigrali su svoje najbolje uloge i mislim da će ovaj pre svega životni film biti pravi bioskopski hit, oda Dorćolu koji više ne postoji – rekao je Janketić, pa se osvrnuo na ono što mu je bio najveći izazov tokom snimanja:

– To je priča i o drugarstvu, stvaranje atmosfere i likova je samo po sebi nesvakidašnje, bili su grubijani mekog srca, tipovi s kodeksom, neki drugačiji Beograd i muzika, grad je drugačije disao. Odrastao sam uz kafanske pesme i volim kafanu, Džej je uvek bio na repertoaru, moj život je daleko drugačiji. Huso se super snašao, čak i liči na Džeja iz mlađih dana, bilo mi je lako da snimam sa njim, brzo je ušao u štos.

Producent filma Vladan Anđelković otkrio je da je vrlo zadovoljan onime što su napravili.

– Verovao sam od početka da ćemo napraviti dobar film, to se nikad ne zna dok ne dođemo do finalne montaže, ali ja sam prezadovoljan. Mnogo vremena smo proveli zajedno i stvorili jednu specifičnu atmosferu, ovo je prostor u kojem je Džej živeo, ovde su njegovi prijatelji, ovo je neka vrsta spomenika njegovom životu – rekao je Vladan Anđelković.

Maštao da postane bitan

Poznati Dorćolac oduvek je maštao da postane neko bitan, a muzika je bila njegov put. Iako nije imao lako detinjstvo koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspeo da zauzme svoje mesto na muzičkoj sceni i kroz pesme postane deo života mnogih. Glumačku ekipu čine: Husein Alijević, Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Zlatan Vidović, Maša Đorđević, Milica Janevski, Stojsa Oljačić, Bajram Severdžan, Nela Mihajlović, koji su se potrudili da na pravi način prenesu Džejev život na filmsko platno.

Film “Nedelja” u bioskope širom Srbije, kao i na prostor bivše Jugoslavije i dijaspore stiže na zimu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here