Od klavira do pesama

0

OSVETLALI OBRAZ: Izvođači programa sa učiteljem

Pomoć siromašnima

U okviru ove manifestacije roditelji su donosili poklone – dečju garderobu, cipele, školski pribor i sredstva za higijenu – za nezbrinutu decu u Srbiji i Republici Srpskoj.
U ovoj humanitarnu akciju uključila su se i deca iz nemačkih odeljenja, a ovako prikupljenu pomoć Učo Milorad će, posle Nove godine, a uoči našeg Božića, uručiti siromašnoj i nezbrinutoj deci iz doma "Jovan Jovanović-Zmaj" iz Beograda, potom deci iz sela Međuhana u opštini Blace i deci u RS. Ovo je 108 put da vredni Uča u saradnji sa roditeljima i KUD "Kolo", čiji je član, nosi humanitarnu pomoć.

Muzička pratnja su im bili, na harmonici Učo Milorad, gitare su svirali Nemanja i Luka, a bubnjar je bio David. Posebno su za Tamaru, za njen 13. rođendan, otpevali pesmu "Danas nam je divan dan". A onda je Lara recitovala, klavir su svirale Nika i Klara, a iznenađenje večeri bio je nastup Vanese i Tine sa Breninom pesmom "Pazi kome zavidiš". Svi izvođači su nagrađeni zasluženim aplauzima i radosnim dečjim navijanjem, a onda je Bogdan, najbolji čitač, govorio stihove o Vuku Karadžiću. Posebno je bila interesantna tombola, gde su deca za nagradu dobijala knjige na srpskom jeziku iz školske lektire od prvog do desetog razreda.

Posluženje su organizovale majke učenika. Ovo je bila treća godina zaredom da je "Novogodišnji festival dečje radosti" održan u Frankfurtu. Pored Frankfurta održan je i u dopunskim školama u Darmštatu, Riselshajmu, Visbadenu, Firnhajmu i Benćajmu, a to su mesta gde Učo Milorad ima svoja odeljenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here