pixabay.com

U fabrici Polet – Keramika u Novom Bečeju polovinom septembra biće obustavljena proizvodnja keramičkih pločica.

U zvaničnom saopštenju Nexe grupe, vlasnice novobečejskog preduzeća, objavljeno je da na dan 15. 9. 2023. prestaje proizvodnja u pogonu na severu Srbije.

“Nexe Grupa je krajem 2022. godine usvojila je strategiju za razdoblje 2022-2030, kako bi bila spremnija na aktuelne tržišne okolnosti i osigurala dugoročan razvoj i održivost poslovanja. Strategijom su definisana područja kroz koja će Nexe stvarati dodatnu vrednost, među kojima je i tržišna orijentisanost koja podrazumeva i optimizaciju poslovnog portfelja, što će biti realizovano i kroz ovu odluku”, piše u saopštenju.

Najvažnije, prema ovoj odluci “predviđeno je da deo radnika svoj radni odnos nastavi u ostalim članicama Nexe Grupe u Srbiji, dok će ostatku zaposlenih biti ponuđene adekvatne otpremnine. Istovremeno, Polet – Keramika d.o.o. će nastavljati da ispunjava sve preuzete obaveze prema kupcima i dobavljačima.”

Kako je saopšteno, uprava grupacije intenzivno razmatra alternative za ovu proizvodnu lokaciju, uključujući i razvoj novih proizvodnih delatnosti.

1 COMMENT

  1. Čudna odluka. Koliko znam pločice, betonska galanterija, cigle i ploče od prirodnog kamena se traže. Ima dosta i izvoza. Nešto se izlgeda dešava u tj fabrici

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here