Kosovo online
Džejms O'Brajen

Uoči Samita NATO u Vašingtonu, pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajen izjavio je da Srbija pomaže Ukrajini da “odbrani suštinski princip međunarodnog prava”, što SAD podržavaju.

– Saradnja i podrška Ukrajini su od životnog značaja, jer Ukrajina brani osnovni princip teritorijalnog integriteta. Znam da predsednik Vučić govori o tom principu. Mi se ne slažemo oko nekih primena tog principa, ali u ovom kontekstu, ono što Srbija radi čineći svoje oružje dostupnim – time pomaže Ukrajini da odbrani suštinski princip međunarodnog prava i mi to pozdravljamo – rekao je O’Brajen.

Na pitanje o poseti zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška nakon pisanja “Fajnenšel tajmsa” o tome da Srbija izvozi municiju u Ukrajinu, O’Brajen je odgovorio da ta poseta i “nije bila naročito uspešna”.

– Videli smo izveštaje da je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije posetio Beograd. Ovde smo i gradimo partnerstvo sa Srbijom i državama regiona. Region pripada i deo je Evrope. Čini se da Rusi imaju neke poteškoće da prihvate da je to budućnost, to jest da je i Srbija izabrana i da države regiona to zaslužuju. Rezultat tog razgovora, dakle, nije bio veliko iznenađenje – kazao je O’Brajen.

1 COMMENT

  1. И СРБИЈА БРАНИ ОСНОВНИ ПРИНЦИП
    ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА
    Р1244УН
    КИМ ЈЕ СРБИЈА
    ТО СТЕ И ВИ ПОТПИСАЛИ
    ЗАР НЕ ?
    За украјину је то битно…
    За Србију је то зађе битно.
    Доста
    Са тим лажима
    И двоструким стандардима.

    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here