Obeležili slavu i jubilej zajednice

0

SVEČANO: Detalj sa slave svetog Alimpija Stolpnika

Pored prisutnih sveštenih lica na službi u Britaniji, prote Radomira Aćimovića, otaca Dragomira Lazića, Vide Vukovića, Aleksandra Mundžića i protođakona Đorđa Čekerevca, poseban gost na slavi bio je vladika Dositej – episkop britansko-skandinavski, koji je i osveštao slavski kolač.

Prijateljstva i brakovi

"Zajednica" je imala, pored duhovne, i svoju socijalnu stranu. Za šesnaest godina neprekidnog delovanja tu su se stvarala mnoga nova i trajna poznanstva i sklopljeno mnogo brakova.

Slava crkve Setog Save poklopila se sa jubilejom proslave šesnaest godina od početka rada tzv. "Duhovne zajednice", svojevrsnog malog "univerziteta" u okviru koga, neprekidno od 1993, svakog četvrtka uveče, u sali vladike Nikolaja teku "Razgovori o veri".

 

Od tada pa do danas kroz Duhovnu zajednicu prodefilovale su hiljade učesnika u debatama o veri i duhovnosti. Predavači i "moderatori" na razgovorima često su bile ugledne duhovne i svetovne ličnosti: vladike, akademici, filozofi, političari…

 

Mnogi učesnici Razgovora su danas renomirane ličnosti rasute po celom svetu, mnogi od njih su još uspomenama vezani za Razgovore. Njihove slavske čestitke stigle su i ovog puta iz svih delova sveta i bivše Jugoslavije.

Svečnoj slavskoj večeri, pored stranih zvanica – prijatelja crkve Svetog Save, prisustvovao je i konzul našeg diplomatskog predstavništva u Londonu, Milan Baradinović sa suprugom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here