Obavezno čišćenje lica

0

Samo deceniju unazad muškarci su svom izgledu ujutru poklanjali tek nekoliko minuta pažnje. Onoliko koliko im je bilo potrebno da se obriju. Danas se situacija i te kako promenila, jer su muškarci konačno shvatili da je zapravo nega kože lica i tela zapravo sastavni deo muške higijene.

Dopadljivost – povezana sa negom
Ukoliko bi neko zajedljivo utvrdio da se radi o rađanju generacije Narcisa, grdno bi se prevario, jer istraživanja koja je pre izvesnog vremena sprovela kozmetička laboratorija jedne poznate kozmetičke kuće, govore da su savremeni muškarci kozmetičke preparate i redovnu negu lica shvatili kao potrebu da bi se živelo i radilo bolje. Rešili su da se dopadnu drugima, ali i sebi samima.

Prosečan muškarac danas svom izgledu posvećuje najmanje dvadesetak minuta svakog jutra. Ne računajući redovne odlaske kozmetičaru. Više nije reč samo o jutarnjem brijanju na brzinu. Tu je, na prvom mestu i temeljno čišćenje kože lica i to sapunom, gelom ili penom, u svakom slučaju sredstvima namenjenim nezi muške kože koja je deblja i masnija od ženske.
Uobičajeni afteršejv preparati danas sadrže i supstance koje neguju i ublažavaju starenje kože. Naravno, mnogo je i preparata za negu, od hidratantne kreme do onih protiv bora ili specijalnih maski za osveženje i revitalizaciju.
Po prodaji preparata za negu muške kože u Evropi prvi su Nemci, a zatim slede Danci. Pored uobičajenih, na listi traženih su antirid kreme za negu kože oko očiju kao i preparati protiv starenja.
Nega je dakle postala sastavni deo svakodnevne muške higijene o čemu vrlo rado govore popularni muškarci koji otkrivaju brojna sredstva koja koriste za negu lica, tela, ili kose.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here