Novickom zeleno svetlo za povratak u reprezentaciju

0

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki dobio je dozvolu vlasnika Dalas Maveriksa Marka Kjubana da narednog leta ponovo zaigra za nacionalni tim na Evrobasketu koji će, između ostalih, organizovati i Nemačka. Premda je Srbija opijena uspehom Saletovih momaka na Mundobasketu u Španiji, nije na odmet upozoriti domaću javnost da su pojedine nacionalne selekcije već počele da sklapaju mozaik za Evrobasket 2015.
Dirk Novicki ima 36 godina, ali je očigledno da ima ogromnu želju da ponovo zaigra za "pancere", čije je boje poslednji put branio na EP 2011. u Litvaniji. Svakako dobra vest za Nemce, ali loša za rivale te reprezentacije. Novicki je u dresu sa državnim grbom do sada osvojio dve medalje, i to na SP u Indijanapolisu 2002. kada su "panceri" bili treći i 2005. u Beogradu, kada je Nemačkoj pripalo srebro posle poraza od Grčke u finalu u Beogradskoj areni.
 

Ostavka Orenge
Haun Antonio Orenga više nije selektor košarkaške reprezentacije Španije. Eliminacija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva čiji su bili domaćin i bronza sa Evropskog prvenstva u Sloveniji nisu bili dovoljni da bi se zadovoljila očekivanja španske javnosti. Orenga je pod jakim pritiskom medija i nezadovoljnih navijača bio prinuđen da se povuče.
U saopštenju KS Španije navodi se da će on "i dalje doprinositi svojim iskustvom i znanjem sa funkcije koja će mu tek biti dodeljena".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here