Novi Sad: Privedeno devet osoba

0

Trg slobode u Novom Sadu
 

Portparolka novosadske policije Mileva Tošić je za agenciju Beta kazala da su svi privedeni i dalje u policijskoj stanici gde se utvrđuje njihov identitet, nakon čega će biti pušteni. Prema njenim rečima, kod jednog privedenog je pronađeno pirotehničko sredstvo koje se naziva topovski udar i čije je posedovanje zabranjeno.

 

Portparolka je rekla da će protiv tog mladića biti podneta prekršajna prijava, kao i protiv punoletnih privedenih ako pri sebi nemaju lična dokumenta.

 

Nekoliko ekstremno desničarskih organizacija za petak popodne najavilo je dolazak u Novi Sad na skup protiv Statuta Vojvodine. Skup, međutim, nije održan.

 

Na Trgu slobode bile su primetne grupice od po nekoliko mladića, koje su pripadnici policije legitimisali, a potom i priveli devetoricu.

 

U centru Novog Sada od ranog popodneva bile su primetne pojačane snage policije, koja nije dozvoljavala okupljenima duže zadržavanje kod spomenika Svetozaru Miletiću na glavnom gradskom trgu.

 

Najavu skupa osudio je državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić, koji je pozvao policiju da spreči skup, navodeći da je to maska za okupljanje neonacista.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here