PKS

Dva nova direktna leta sedmično, koja od 11. jula pokreće Sandor (Sundor), podružnica izraelskog nacionalnog avio-prevoznika El-ala (El Al), između aerodroma Ben-Gurion u Tel-Avivu i Nikola Tesla u Beogradu, startuju u najboljem momentu, u sezoni godišnjih odmora i biće značajni kako za turističku sezonu tako i za poslovne ljude, ukazano je na sastanku sa predstavnicima te avio kompanije u Ambasadi Srbije u Tel Avivu.

Prema podacima Udruženja za turizam Privredne komore Srbije, u periodu koji je prethodio pandemiji COVID-a, angažovano je čak 13 direktnih sedmičnih letova od strane Er Srbije i izraelskih avio-kompanija Arkia (Arkia) i Israer (Israir). 2018. godine izraelski turisti su bili na samom vrhu u prestonici sa 27 hiljada posetilaca i nešto preko 100 hiljada noćenja. Dva nova leta sedmično, koja se nadovezuju na postojeća dva avio-kompanije Arkia, od velikog su značaja i za poslovne ljude, posebno imajući u vidu kako značajnu izraelsku poslovnu zajednicu u Beogradu, tako i uvećanje trgovinske razmene između dve zemlje, kao i izraelskih investicija u Srbiji.

Jael Kalif (Yael Kalif), zamenik generalnog direktora za komercijalu i Maja Aškenazi (Maya Ashkenazy), šef marketinškog odeljenja Sandora, izrazile su očekivanja da će Beograd ovog leta biti jedna od traženijih destinacija za turiste iz Tel Aviva. Kako je beogradska city brake ponuda izuzetno popularna u Izraelu, posebno interesovanje je izraženo za turističku ponudu dragulja prirode Srbije, kako na potezu Tara – Uvac, tako i za Kopaonik i Podunavlje.

Ambasador Miroljub Petrović i Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva Privredne komore u Jerusalimu i počasni konzul Srbije u Izraelu ukazali su na mogućnosti još efikasnijeg umrežavanja svih turističkih poslenika, saradnje sa sindikalnim udruženjima iz Izraela i pripreme izraelskih sportskih klubova u Srbiji. Uključivanjem sertifikovanih vodiča za hebrejski jezik  predstavljanje sefardske baštine Beograda bilo bi dodatno unapređeno.

Letovi na relaciji Ben Gurion-Nikola Tesla saobraćaće nedeljom i četvrtkom, kako se planira, tokom cele godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here