Facebook
Sjajno raspoloženje ispred Arene

Naši folkloraši su imali jedinstvenu priliku da najlepši mogući način dočekaju Novaka Đokovića na humanitarnom meču koji se igrao u četvrtak 10. januara u Rod Lejver areni.

Mladi iz Akademije Benđo, troje iz Folklorne grupe Avala Grinzboro i dvoje iz Morave Sent Albans, uz pratnju harmonike, dočekali su izlazak našeg tenisera uz Užičko kolo, a onda mu je Marko Mićić, koji je vodio kolo, pružio ruku i Novak se zajedno sa našim mladim folklorašima uhvatio i u kolo i odigrao par koraka.

Sjajan doček našeg tenisera

Sve je propraćeno burnom reakcijom gledalaca na tribinama koji su pozdravili Novaka pred početak Australijan opena.

Sjajna pratnja, muzika i igra – Akademija Bendjo

Marko, koji je nakon video snimka i fotografija sa Novakom postao popularan, su pitali da li su mu organizatori možda rekli da zatražio od tenisera da se uhvati u kolo, ali on je odgovorio da je to uradio samoinicijativno i da je bilo odlično što je Novak igrao zajedno sa našim folklorašima.

Naši folkloraši u narodnim nošnjama

– Marko je inače u našoj najstarijoj grupi. Iako su imali svega jedan minut da igraju kad je Novak Đoković izlazio i Stefanos Cicipas, nakon završetka su imali prilike da im naš teniser potpiše majice i zastave koje su bili poneli za navijanje – priča Marijana Đukić, koreograf Morave iz Sent Albansa.

Samo deset fokloraša je moglo da uđe u Arenu

Slobodan Benđo osnivač Akademije Benđo i koreograf je rekao da je to zaista bila nesvakidašnju priliku da mladi dočekaju Novaka Đokovića na centralnom terenu Australijen opena 2024. Ujedno se i zahvalio organizatorima ovog turnira na ukazanoj prilici i poverenju.

Odigrali su i Šumadiju

Ispred same Arene okupljeni folkloraši iz sve tri grupe su posetiocima priredili sjajan ugođaj.

Kad se zapeva i za pojas zadene

– Od kola smo brojna kola, a sa nama je bila i druga grupa, koja je odigrala Šumadiju. Usledila je muzika i brojne pesme – opisuje nam sjajno veče sagovornica Vesti, Marijana Đukić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here