EPA/Lukac Coch
Novak Đoković

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom protiv Enca Kuakoa – 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:0.

Đoković nije briljirao, povreda zadnje lože ozbiljno ga je mučila, najviše u drugom setu koji je, posle velike borbe, izgubio.

Osvajač 21 grend slema savladao je kvalifikanta iz Francuske sa 3-1 u setovima, a veliki razlog za brigu Đoković je imao krajem drugog seta kada je zbog povrede zadnje lože morao da zatraži medicinski tajm-aut.

Novaka u borbi za osminu finala čeka Grigor Dimitrov koji je pobedio srpskog tenisera Lasla Đerea.

Đereovim ispadanjem, Novak je ostao jedini predstavnik Srbije u singlu na tekućem AO. Dosad su Đoković i Dimitrov igrali deset puta, a samo jednom je slavio teniser iz Haskova.

Bila je ovo 36. pobeda zaredom za Đokovića na Australijan openu, na kojem pokušava da osvoji rekordnu desetu titulu. Poslednji put Novak je u Melburnu izgubio u osmini finala 2018. godine od Hjeona Čunga.

5 COMMENTS

  1. I Nadal je izubio radi povrede svi koji gube gube radi povreda a ne sto je drugi bolji u igri.Svi naucili od Neimara iako fudbal i tenis nisu isti ali jedno je za sve isto GLUMA

  2. Niko od vas se ne bavi tenisom verovatno. Najveci problem kod nas u narodu je sto sve znamo i sto smo sve i Ineznjer i Doktor i Gradjevinar i Auto mehenaicar sve jbt i sve znamo. nije ni cudo kako gledavamo na stvari.
    Samo napred Djole redom ih nahrani lopticama. 😀

  3. Naravno, kao svaki aktivan sportista, sklon je povredama. Nadam se da ce danas da se dovoljno odmori za sledece kolo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here