EPA-EFE
Novak Đoković

Objavljena je nova godišnja lista “Sports Pro”, marketinški najisplativijih sportista planete. Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nalazi se tek na 11. poziciji, što je pomalo iznenađujuće, ako se uzme u obzir koliko traje i šta je sve osvojio i uradio za “beli sport”.

Na vrhu liste po drugi put je zaseo argentinski superstar Lionel Mesi, koji je iza sebe ostavio NBA asa i člana Los Anđeles Lejkersa Lebrona Džejmsa. Treća je američka fudbalerka Aleks Morgan.

Jasno je da na pomenutoj listi dominiraju sportisti iz Amerike, jer je iza četvrtoplasiranog Janisa Adetokumba, superstara Milvoki Baksa, još jedna Amerikanka, Megan Rapino, koja baš kao i pomenuta Aleks Morgan brani boje nacionalnog tima SAD u fudbalu.

U Top 10 svoje mesto zauzeli su još Mikaela Šifrin, kao i Luis Hamilton, Simon Bajls, Kilijan Mbape i vozač formule 1 Maks Ferstapen.

A dok je Mesi postao drugi sportista u istoriji koji je uspeo da bude na prvom mestu godišnje liste “Sports Pro”, njegov najveći rival Kristijano Ronaldo pao je sa prvog mesta na čak 27. poziciju.

Iza Novaka Đokovića koji je na 11. mestu nalazi se teniserka Koko Gof, a tu su i Naomi Osaka, Arbina Sabalenka, dok je Rafael Nadal na 41. mestu.

1 COMMENT

  1. Ma ne treba uopšte pridavati značaj ovom marketingu koji prosipaju ameri. Ništa ne čudi kad ni doping agencija ne kontroliše jedino njih, koji su uzgred najveći korisnici hemije na planeti. Čine sve moguće mućke i prevare kako bi negde dominirali ali ni to im ne garantuje čistu dominaciju. Da im nije tih prevara, nebi ih bilo ni u prvih 10 zemalja po osvojenim medaljama. Prosto jedna iskompleksirana polu nacija

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here