Tanjug/AP
Novak Đoković

Aleks de Minor je “otvorio” ovogodišnju krizu Novaka Đokovića. On je načeo najboljeg tenisera svih vremena. Australijanac je na prvom takmičenju 2024, na Junajted kupu, prvi put u karijeri savladao srpskog asa. Niko tada nije pridavao mnogo pažnje ovoj senzaciji, ali posledice su bile neverovatne po obojicu.

Đoković je potom išao iz neuspeha u neuspeh, iz malera u maler. Prvi put u karijeri, otkako je postao veliki šampion, na Vimbldon stigao bez ijednog finala u prvoj polovini sezone. S druge strane, De Minor iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri: debitovao je u prvih 10, savladao i Nadala, Medvedeva, Zvereva, Cicipasa, Rubljova, Ruda… prvi put se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa…

Naravno, nije poraz od Australijanca previše uticao na Đokovićeve loše rezultate u ovoj sezoni, bilo je tu važnijih faktora, ali je sigurno lepo čuti da De Minor očekuje da na Vimbldonu vidi Novaka kao da nema nijedan problem.

– Ne iznenađuje me što je rešio da igra samo tri nedelje posle operacije – ističe Aleks za „Tenis 365“. “On je nadčovek. Već je uspevao da postigne neverovatne stvari i očekujem da bude spreman. Siguran sam će igrati na maksimalnom nivou kao da nije ni imao povredu. Od njega uvek očekujemo ovakve stvari i ne sme da nas iznenadi ništa što on radi”.

De Minor je u ovoj godini osvojio već dve titule, i to jednu na travi, u Den Bošu, tako da ima čemu da se nada. Pre tri nedelje je bio sedmi na svetu, sada je deveti.

Nada se i da će imati veliku podršku domaće publike, pre svega zbog činjenice da se zabavlja sa najboljom britanskom teniserkom, Kejti Boulter. Njih dvoje su pre dve nedelje u istom danu osvojili turnire, a nije im prvi put.

– Veoma sam ponosan na njene uspehe – ističe Aleks. “Odlično podnosi pritisak. Bilo bi sjajno kada bismo oboje postigli dobre rezultate na Vimbldonu”.

Kaže da mu ne smeta ekstra publicitet koji dobija zbog romanse sa 29. teniserkom sveta.

– Oboje smo povučeni, ali smo shvatili da je dobra priča kada istovremeno osvajamo trofeje. Suštinski, publicitet je bio pozitivan i to je dobro – objašnjava Aleks.

Demon, kako ga u Australiji zovu, u prvom kolu igra protiv zemljaka Dakvorta koji je na turnir ušao kroz zadnja vrata, kao srećni gubitnik. Sa Đokovićem bi mogao da ukrsti rekete u četvrtfinalu, ali na tom putu ima nekoliko veoma opasnih suparnika: Hurkača, Ože-Alijasima…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here