EPA-EFE
Novak Đoković

Poraz Novaka Đokovića na US openu, kao i neki raniji neuspesi izazivaju razne reakcije. Na primer Pem Šrajver, nekada najbolja teniserka sveta u dublu, smatra da je Novak osvajanjem olimpijskog zlata izgubio deo motivacije.

– Đoković mora da nađe novi cilj, nešto što će ga pogurati – objašnjava u jednom podkastu Amerikanka koja je najveće uspehe postigla u paru sa Martinom Navratilovom.

– Čini mi se da je izgubio deo one džinovske aure koja je činila da on pre početka meča vodi sa 2:0 u setovima – istakla je Šrajver.

Ono što njoj najviše bode oči to je samo jedna titula u ovoj godini, i to olimpijska. Otkako je Nole počeo da vojuje profesionalnim tenisom, nije se dogodilo da u sezoni ne osvoji nijedan ATP turnir. Olimpijske igre je ipak nešto drugo.

– Jasno je da na Rolan Garosu imao problem sa kolenom, da je morao da operiše meniskus. Bio je u polufinalu Australijan opena, finalu Vimbldona… Ali samo jedna titula u celoj godini, i to samo na Igrama…

Naravno, sezoni još nije kraj, ima vremena da se rezultati i na ostalim takmičenjima poprave i razuvere stavovi slični ovome.

– Meni se čini da neuspesi na ATP turnirima ipak bacaju malu senku na Novakovu sezonu. Jer nije uspevao da nađe onaj kalibar kakav najčešće nađe na najvećim turnirima. U Melburnu je izgubio od Sinera, u Parizu imao problem sa kolenom… – navodi Šrajver.

Pariski trijumf je imao veliki uticaj na njujorški neuspeh.

– Osvajanjem zlata osvojio je sve važno što postoji u tenisu, mislim da nije imao vremena da se resetuje za US open. Nije igrao ni prethodne turnire, preskočio je Montreal i Sinsinati. Verujem da bi želja da osvoji 25. trofej na grend slemovima mogla da bude njegov sledeći cilj koji će ga motivisati – smatra Amerikanka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here