Novak i Viktor pobedama startovali u Rimu

0

Naš najbolji teniser Novak Đoković je bez većih problema pobedio Francuza Žeremi Šardija pri tome mu prepustivši samo dva gema – 6:1, 6:1 za tačno 60. minuta igre.

 

Nole je tako osvetio za Srbina Janka Tipsarevića koji je u 1. kolu poražen upravo od Šardija.

 

"Što pre završiš meč, toliko ćeš biti srećniji. Puno puta sam igrao na ovom turniru i zato mi ne treba po nekoliko sati da se naviknem na teren. Na počecima turnira u prvom ili drugom kolu nikada ne znate šta da očekujete, naročito kada vam je protivnik tako jak na servisima kao Šardi. Mogao je da mi pravi probleme, ali sam bio izuzetno koncentrisan od prvog gema. Mislim da mi je dobar ritern doneo brzu pobedu. Znao sam kakav servis ima i pripremio sam se da mu dobro uzvraćam", istakao je Đoković posle meča.

 

U narednoj rundi takmičenja Đoković će igrati protiv Amerikanca Džona Iznera ili boljeg iz meča 1. kola u kojem se sastaju Brazilac Tomaš Belući i Argentinac Leonardo Majer.

 

Viktor Troicki je prošao u drugo kolo turnira Masters serije pošto mu je Tiemo de Baker predao meč početkom trećeg seta, pri rezultatu 3:6, 6:1, 1:0 za srpskog tenisera. 

 

Troicki je u prvom setu imao dosta problema pri servisu i to je iskoristio De Beker osvajanjem ovog dela igre sa 6:3, ali je naš teniser u nastavku bio dosta bolji i sa 6:1 je izravnao rezultat na 1:1 u setovima. Nakon toga je De Beker pao u depresiju i samo mu je preostalo da preda meč.

 

Naredni rival Viktora Troickog biće sedmi nosilac, Žo-Vilfred Conga koji je bio slobodan u prvoj rundi takmičenja.

 

Najveće iznenađenje na startu turnira priredio je letonski teniser Ernests Gulbis koji je u drugom kolu savladao najboljeg tenisera sveta, Švajcarca Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 2:6, 6:1, 7:5.

 

 

Rezultati ATP Rim:

2. kolo:
Gulbis (LAT) – (1) Federer (SUI) 2:6, 6:1, 7:5
(2) Đoković (SRB) – Šardi (FRA) 6:1, 6:1
(4) Mari (GBR) – Sepi (ITA) 6:2, 6:4
Hanesku (ROU) – (16) Monako (ARG) 7:6, 6:4

1. kolo:
Hjuit (AUS) – (9) Južni (RUS) 6:4, 4:6, 6:3
(13) Ferer (ESP) – Korolev (KAZ) 6:4, 6:1
Almagro (ESP) – Kubot (POL) 6:7, 6:2, 6:3
Vavrinka (SUI) – Melcer (AUT) 6:1, 6:2
Lopez (ESP) – Beker (GER) 6:4, 6:3
Troicki (SRB) – de Baker (NED) 3:6, 6:1, 1:0 predaja de Bakera
Beluci (BRA) – Majer (ARG) 6:4, 3:6, 6:1
Boleli (ITA) – Grojl (GER) 6:4, 6:1

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here