Tanjug/AP
Novak Đoković

Jasno je rekao da ga u ovoj fazi karijere zanimaju isključivo nastupi za Srbiju i grend slemovi, pa ostaje potpuna nepoznanica – koliko će Novak Đoković biti aktivan do kraja 2024. godine?

Posle nastupa u subotu u hali “Aleksandar Nikolić” i rutinske pobede u Dejvis kupu, najuspešniji teniser svih vremena govorio je o planovima za naredni period, ali i tome koliko mu energije “uliva” igranje za sopstvenu državu.

– Ovakve nedelje predstavljaju motiv više i inspirišu me da nastavim dalje. Mislio sam da nikada neću morati da izvlačim iz petnih żila motivaciju, međutim u poslednjih par godina to jeste slučaj. Da bih produžio svoju karijeru ja moram da uživam. Nakon svih uspeha, igra za reprezentaciju je nešto što me pokteće. Kad imaš momke koji su ti prijatelji na klupi, ovakvi dani bude leptiriće u stomaku. Drago mi je što i dalje mogu da doprinesem pobedama, a kad osetim da ne budem više mogao, prepustiću mesto – rekao je Novak Đoković.

Da li će Novak nastupiti na ATP turniru u Beogradu?

“Nemam plan da igram, neće se to promeniti.”

Da li to znači da će 37-godišnji Beograđanin na odmor?

“Nisam rekao da ću da odmaram jer ovo baš i nije odmor. Posle imam i egzibiciju u Bugarskoj, pa idem u Šangaj i onda ću da vidim šta ću. Obično sam u karijeri imao šest meseci unapred šta ću igrati, sada nemam. Treba mi odmor da bih video na koji način i gde želim da idem.”

Novak je prethodno poručio da ne razmišlja o Završnom ATP mastersu, kao i da je sa mnogim turnirima završio. Ipak, tačan kalendar Novakovih aktivnosti trenutno nije poznat – ni na kratke, ni na duge staze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here