Nole se trgao posle 4:6

0

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je posle preokreta i četvrti put u pet međusobnih duela savladao Nemca Filipa Kolšrajbera (29. na svetu) sa 4:6, 6:2, 6:1. Nole je susret počeo prelepim vinerom iz forhenda, ali je napravio četiri greške u narednih pet poena, pa je Kolšrajber neočekivano odmah napravio brejk. Loš start postao je očajan, pa je do prvog gema u dvoboju Đoković stigao tek u petom gemu i to zahvaljujući dobrim servisima. Tek tada je praktično i počeo pravi okršaj, pa je Novak u šestom gemu vratio jedan brejk. Uspeo je Đoković da smanji i na 4:3. Ali, Kolšrajber je dobio osmi gem, došao na korak od prvog seta, što je i učinio iskoristivši treću priliku.
Drugi set bio je mnogo bolji za srpskog asa. Iako nije odmah napravio brejk bilo je jasno da igra na svom uobičajenom nivou, a do brejka je stigao u četvrtom gemu kada je poveo sa 3:1, da bi ubrzo stigao i do izjednačenja u setovima na 1:1. Novak je nastavio u ritmu iz finiša drugog seta i pregazio Nemca u trećem. Posle sigurno osvojenog prvog gema, Đoković je napao servis uzdrmanog rivala te dva puta u nizu stigao do brejka, s druge strane bio je ubedljiv na svoj servis i poveo 5:0.
Tek tada Kolšrajber stiže do prvog gema u setu, ali Đoković sigurnim servisom stiže do tri meč lopte i četvrtfinala, gde će igrati protiv Španca Davida Ferera. Biće to njihov 17. međusobni susret, a Novak je 11 puta bio bolji, od čeka pet poslednjih duela.

 

 

Ziki i Nestor
u polufinalu

Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale Mastersa u Rimu u konkurenciji dublova, pošto su savladali četvrti dubl sveta Špance Davida Marera i Fernanda Verdaska sa 4:6, 6:3, 10:7 za 81 minut. U borbi za finale, Srbin i Kanađanin će se sastati sa boljim iz duela američka braća blizanci Bob i Majk Brajan protiv Čeha Radeka Stepaneka i Nemca Tomija Hasa.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here