Nokija: Epl nas je pokrao

0

Iz ’’Nokije’’ tvrde da je ’’Epl’’ ukrao nekoliko njihovih patenata vezanih za poboljšanje prenosa govora i podataka, pozicioniranje podataka u aplikacijama i inovacije u konfiguraciji antene koje unapređuju performanse i štede prostor omogućavajući manje i kompaktnije uređaje.

 

 

Rukavice su navučene, borba može da počne: Nokija i ”Epl” jedni druge optužuju za krađu patenanata
 

 

’’ ’Nokija’ je vodeća u razvoju mnogih ključnih tehnologija u mobilnim uređajima. Preduzeli smo ovaj korak kako bi zaštitili rezultate pionirskog razvoja i stali na put kontinuiranom nezakonitom korištenju Nokijinih inovacija", rekao je generalni menadžer za licenciranje patenata te kompanije Pol Melin.

 

Ovo je poslednji u nizu sudskih sporova između ove dve kompanije. U oktobru prošle godine ’’Nokija’’ je, takođe podnela tužbu protiv ’’Epla’’ zbog krađe patenata. Dva meseca kasnije, ’’Epl’’ je uzvratio istom merom podnevši kontra tužbu po istom osnovu.

 

"Druge kompanije se moraju takmičiti s nama stvarajući vlastitu tehnologiju, a ne da kradu našu", rekao je glavni advokat ’’Epla’’ Brus Suvel, piše ’’Dejli telegraf’’ (Daily Telegraph).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here