Tanjug/AP

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp je u nedelju na kraju svog govora na predizbornom skupu u njujorškom Medison Skver Gardenu izjavio da je dobio podršku Amerikanaca arapskog porekla zahvaljujući svom zalaganju za prekid vatre na Bliskom Istoku.

Tramp je sa sa entuzijazmom govorio o vremenu koje je u petak proveo sa muslimanskim imamima u Mičigenu, navodeči da ankete u toj državi pokazuju da se bolje kotira u muslimanskoj zajednici od kandidatkinje Demokratske stranke Kamale Haris, prenosi Tajms of Izrael.

– Oni samo žele mir, žele da imaju mir i to je sjajno – izjavio je Tramp tokom skupa u Medison Skver Gardenu.

Tramp je istakao da ima podršku Jevreja i drugih manjinskih zajednica i poručio da je Republikanska stranka “zaista postala partija inkluzije”.

Međutim, ranije tokom skupa u Medison Skver Gardenu, bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đuliani je izjavio da se “Palestinci uče da ubijaju čim napune dve godine”.

Nedavne ankete su pokazale da Tramp ima blagu prednost među Amerikancima arapskog porekla, jer mnogi od njih smatraju da bi Tramp kao predsednik SAD bio efikasniji od Harisove u brzom prekidu ratova koje Izrael vodi protiv Hamasa u Gazi i Hezbolaha u Libanu.

– Zaustaviću haos na Bliskom Istoku i sprečiti Treći svetski rat – poručio je Tramp svojim pristalicama u Njujorku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here