Njujork: Šest žrtava eksplozije

0

Prilikom urušavanja dve petospratne zgrade, do kojeg je došlo posle prekjučerašnje eksplozije gasa u Njujorku, stradalo je šest osoba, povređeno je više od 60 ljudi, dok se devet vodi kao nestalo. Prema informacijama koje je izneo šef vatrogasne službe, juče su iz ruševina izvađena tela dve osobe, što je ukupan broj žrtava povećao na šest.
Međutim, konačan bilans stradalih može biti i veći jer se nekoliko ljudi vodi kao nestalo. Spasilačke ekipe nastavljaju potragu za njima. Eksploziju je najverovatnije izazvalo curenje gasa, a dogodila se u sredu oko 09.30 po lokalnom vremenu u Istočnom Harlemu, na Menhetnu, u Njujorku.
Gradonačelnik Bil de Blasio rekao je na konferenciji za štampu da je uzrok nesreće curenje gasa i dodao da je komunalna služba primila prijavu o pojavi gasa 15 minuta pre detonacije.
Oštećenja su pored zgrade na raskrsnici Park avenije i 116. ulice u Istočnom Harlemu, kao i susedne zgrade (obe su gotovo sravnjene sa zemljom), pretrpele i druge višespratnice u okolini.
Metro je juče ponovo saobraćao u ovom području, posle potpune obustave saobraćaja zbog nesreće.

Potraga
U sredu uveče u istragu se uključio i tim koji ispituje bezbednost cevi. Međutim, konačan stav o uzroku ove tragedije ostaje nejasan. Spasioci i dalje pretražuju ruševine u potrazi za preživelima i žrtvama, od časa kada je požar konačno ugašen. Spasilački timovi koriste termalne kamere da bi lakše pronašli tela ispod ruševina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here