Njujork i Vašington pojačali bezbednost u metroima

0

U metrou u Njujorku "pojačano je bezbednosno prisustvo"
 

Predstavnik agencije zadužene za gradski saobraćaj u Njujorku Kevin Ortiz izjavio je da je “pojačano bezbednosno prisustvo“ u metrou, ne želeći da iznese više detalja. Ta agencija je zadužena za njujorški metro, ali i za autobuske linije, kao i za prigradsku železnicu, mostove i tunele u najvećem američkom gradu.

U Vašingtonu su uniformisani pripadnici obezbeđenja agencije za gradski saobraćaj obavili nasumične inspekcije po gradskim i ranžirnim stanicama. Šef takozvane “metro policije“ u američkoj prestonici Džeri Li izjavio je da se čini sve “što se može učiniti da bismo bili što je moguće bezbedniji“.

 

Predstavnici agencija za gradski saobraćaj u Bostonu i Filadelfiiji izjavili su da smatraju da su uobičajene bezbednosne mere dovoljne za zaštitu putnika.

Njujorška policija je takođe saopštila da je pojačala nadgledanje sistema podzemne železnice kao meru predostrožnosti “zbog eksplozija u Moskvi“.

 

Policajci koji su tokom noći između nedelje i ponedeljka bili zaduženi za njujorški metro zadržani su i tokom prepodneva u smeni, što je, kako je izjavio portparol Pol Braun, značajno pojačalo prisustvo policije u jutarnjem špicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here