Nju Delhi spreman za terorističke napade?

0

Nju Delhi ozbiljno shvata terorističke pretnje
 

Institucije SAD i Australije su u subotu upozorile indijske vlasti da "se povećava broj pokazatelja prema kojima teroristi u najskorije vreme planiraju napade" na neke od tržnih centara prepunih stranih turista, javio je Rojters.

 

U terorističkim napadima u indijskoj finansijskoj prestonici Mumbaiju 2008. ubijeno je 166 ljudi, od kojih su većina bili stranci.

Iz australijske ambasade je rečeno je da "posebni i verodostojni podaci ukazuju da bi uskoro moglo da dođe do terorističkih napada u Nju Delhiju, naročito na pijacama".

Indijski zvaničnici su odgovorili da ovakva upozorenja uzimaju veoma ozbiljno, pogotovo što su tržni centri i ranije bili meta napada terorista, a i zbog sportskih igara Komonvelta koje će se održati u Delhiju u oktobru. Komonvelt je organizacija koja okuplja države i teritorije koje su nekada bile u sastavu britanske imperije.

Mere bezbednosti su danas pojačane u indijskoj prestonici, gde komandosi obezbeđuju stanice metroa, tržne centre i prepune pijace.

Na mnogim mestima se nalaze i stručnjaci za eksploziv sa psima obučenima da otrkivaju eksplozivna sredstva. Upućen je poziv ljudima da policiji prijave svaki sumnjiv predmet ili automobil.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here