Srednji bloker srpske reprezentacije Milena Rašić, i Vakifbank osvojili su 12. Svetsko klupsko prvenstvo za odbojkašice koje se igralo u kineskom Šaoksingu, turski tim je u finalu pobedio brazilski Minas, sa 3:0 (25:23, 25:21, 25:19).

Vakifbank je treći put u istoriji, a drugi put za redom postao klupski prvak sveta. Svetska šampionka je opet, ovog puta u klupskoj odbojci, postala naša Milena Rašić koja je u finalu ostvarila 10 poena.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je kineskinja Džu Ting sa 21. poenom, pratile su je Robinson sa 13, Guneš sa 10 osvojenih poena. U poraženom timu najefikasnija je bila Gabriela Gimaraeš sa 16 poena.

U utakmici za bronzu, igrali su istanbulski Ezačibaši i Dental Praja iz Brazila, turski tim je došao do bronze veoma lako, posle tri odigrana seta, iako najbolja odbojkašica Evrope i Sveta, naša Tijana Bošković nije mogla da nastupi zbog povrede.

Borba za peto mesto pripala je kazahstanskom Altaju i Silviji Popović, dok za poraženi Volero Le Kane zbog povrede nije nastupila Ana Bjelica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here