AP Photo/Jack Dempsey

Fantastični Nikola Jokić ponovo je tripl-dabl učinkom predvodio Denver do druge pobede protiv Los Anđeles Lejkersa rezultatom 108:103.

Iako su Lejkersi u poslednju deonicu ušli sa prednošću, Nagesti su preokrenuli serijom trojki i potom uz sjajnog Džamala Mareja upisali pobedu.

Od početka plej-ofa još uvek se nije pronašao igrač koji je uspeo da zaustavi neverovatnog Nikolu Jokića koji kao od šale upisuje tripl-dabl učinak. U drugoj utakmici protiv Lejkersa srpski as ubacio je 23 poena, upisao 17 skokova kao i 12 asistencija, dok je ispred njega po efikasnosti bio samo njegov saigrač Džamal Marej.

Iako je pred početak utakmice bio pod upitnikom zbog povrede, ispostavilo se da je Džamal ovoga puta bio najbolji igrač na aprketu sa 37 poena, deset skokova i pet asistencija, a upravo njegovi poeni doneli su Nagestima prednost u poslednjom deonici.
Dok je Marej bio ključni igrač za završnicu, Jokić mu je u prethodne dve četvrtine napravio put ka tome, jer je Srbin uporno topio prednost Lejkersa kod kojih se najviše istakao Lebron Džejms sa 22 poena, devet skokova i deset asistencija.
Ekipa iz Los Anđelesa od početka je bila agresivnija, u nekim trenucima odlično je Rui Hačimura čuvao Jokića, ali taj zadatak bio je pretežak za bilo koga jer je Nikola bio motivisan i samo se čekao trenutak kada će nadmudriti košarkaša Lejkersa.
Dok su Lejkersi iz deonice u deonicu ulazili sa prednošću, Jokić i Majkl Porter junior bili su glavni igrači koji su tu prednost topili, ali Majkl Meloun posebno je posle utakmice pohvalio i odbranu kakav je igrao srpski reprezentativac.
Uz Jokićev novi tripl-dabl, bila je ovo i sjajna timska pobeda Denvera koji na ovaj način može da uradi mnogo. Kada se Nagetsi ne vode parolom da Nikola može sve sam i znaju da mu pomognu kao u drugoj utakmici, pobede dolaze mnogo lakše.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here