Niko neće karte za Mundijal?

0

Interesovanje za Svetsko prvenstvu u fudbalu je veoma slabo i FIFA je u ogromnom problemu, samo neće da priznaju. Do početka Mundijala u Južnoj Africi ostalo je nešto više od dva meseca, a neprodato je oko milion ulaznica!

 

Svetska fudbalska federacija podelila je svojim sponzorima, kojih ima 18, po 30.000 karata. Ipak, "Koka-kola", "Adidas", "Kastrol" i ostali nisu uspeli da razdele više od 30 odsto ulaznica.

 

Zbog slabe prodaje FIFA je čak i snizila cene ulaznica. Karta za finale je s prvobitnih 1.650 snižena na 750 evra, a za utakmice u grupi prosečna cena karte sada je 60, umesto početnih 100 evra.

 

Ako se nastavi ovakav trend, a sve upućuje na to, karte će se deliti džabe ili će njihova cena koštati kao i kesica za sličice u kojoj su učesnici SP (40 dinara). Svetska kuća fudbala je očigledno podbacila ovoga puta, ali ne zbog toga što se najveća fudbalska smotra održava u nekadašnjoj državi aparthejda, već zato što su toliko visoke cene ulaznica da to nije više ni smešno.

 

Dobro, hajde da se prevarimo i kažemo da su cene karata i prihvatljive, ali prvo treba doći do Južne Afrike, a to je avantura sama za sebe. Ko se odluči da putuje svojim kolima bolje neka krene već koliko juče jer put traje dva meseca, brodom bi bilo lepo, samo put preko talasa traje dugo i nema piva na točenje, dok je povratna avionska karta pravo malo bogatstvo.

 

Prijatelji kompanije koja proizvodi osvežavajuća pića od kojih se "nagomilava salo", su bez pardona odustali od puta u Južnu Afriku jer je rt Dobre Nade daleko, bezbednost na ulicama gradova domaćina SP nije zagarantovana, a smeštaj je blago rečeno katastrofa.

 

Valja napomenuti da je cenu ulaznica odredio sam predsednik FIFA Sep Blater, a prodaju istih organizuje firma njegovog sina.

 

Bilo kako bilo, fudbalsku reprezentaciju Srbije će velika većina gledati preko malog ekrana, baš kao i ostatak sveta koji voli fudbal i svoje ljubimce na travnatom terenu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here