Nije vreme za povratak

0

Danče Blagojević, vlasnik SUR "Kruna"

 

 

Iako je turizam jedan od strateških pravaca razvoja Despotovca, Hotel "Kruna" sa 24 dvokrevetne sobe i dve restoranske sale sa više od 500 mesta jedva preživljava.

 

Investitor Dragoslav Draža Milanović, koji je penziju dočekao u Švedskoj, a onda se vratio rodnom kraju, uložio je više od milion tadašnjih maraka i već 13 godina zajedno sa svojom porodicom, ćerkom, zetom, unucima i njihovim familijama pokušava da ponovi uspeh sa severa Evrope, gde je počeo sa kafićem, a onda preko restorana i picerije došao do hotela u Despotovcu.

"Ako čovek nosi džak od 50 kg, pa mu postepeno dodaješ po desetak kilograma, kad mu natovariš oko 80 on će da padne," – ilustruje situaciju sa različitim dažbinama, kojima država opterećuje privatnike, Danče Blagojević, zet investitora Draže. "Nije cilj da nas pozatvaraju, da ne radimo, jer to nije svrha ove države, od koga će da uberu poreze i takse."

Zahvaljujući činjenici što radi cela porodica, uspevaju da namaknu plate i budu koliko-toliko rentabilni. Zarade, veli za hranu i odeću, a na moru su bili lane, prvi put nakon 2001. godine.

"Nije vreme za povratak naših ljudi iz dijaspore. Govori se da će 2011. biti bolje, ali kako da preživimo sledeću godinu," poručuje Blagojević, poučen ličnim i iskustvom svoje porodice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here