Vučić Tačiju: Nije važno da li sam došao preko plafona kao Spajdermen…

Vestionline, Tanjug
2
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su u toku intenzivni razgovori “sa drugim zemljama” o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

– Oni (predstavnici Prištine) su nas juče oslobodili svake odgovornosti, rekli su da su došli po nova priznanja nezavisnosti Kosova. Sada javno kažem – mi radimo na novim povlačenjima priznanja, oni rade svoj posao, a mi svoj, pa ‘ajde da vidimo ko će biti uspešniji – rekao je Vučić za RTS.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Hašima Tačija da je došao preko “plafona” u UN, Vučić je rekao da Priština radi svoj posao po pritanju borbe za, kako oni smatraju, njihovu zemlju, dok Srbija treba da pokaže da je to naša zemlja.

– To je sada ko će kome više da doskoči, da li sam preko plafona kao Spajdermen došao ili nisam… ali ja ću moći ovde da govorim kao predsednik Srbije, a Tači neće moći da govori kao predsednik zemlje – rekao je Vučić.

Ističe da je Njujork najsnažnije uporište Kosova u svakom smislu, pošto tu imaju brojne lobiste i finansijske magove koji pomažu njihovu kampanju još od 1946. godine.

Dodaje da Srbija zaostaje 72 ili 73 godine i da i kada budemo krenuli u ozbiljnije lobiranje, sa mnogo više novca, da će to biti kap u moru u odnosu na ono koliko su oni lobirali od 1946. goidne.

Vučić kaže da će razgovarati sa predsednikom Konga, koji će doći u za mesec dana u posetu Beogradu i dodao da je to zemlja od 90 miliona stanovnika koja je bila nadomak priznanja nezavisnosti Kosova, ali da je to Srbija sprečila.

2 COMMENTS

  1. Ovi se vecito prepucavaju kao deca, umesto da se bave ozbiljnim stvarima. Nisko, smesno i tuzno u isto vreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here