Nijagara Fols: Srbi dobili parohiju

0

 

Sveti prorok Ilija

Zbog velike želje da se crkveni život vrati u ovaj region grupa građana je oktobra 2009. godine poslala zahtev Srpskoj Pravoslavnoj Eparhiji Kanadskoj i njegovom preosveštenstvu Episkopu kanadskom G. Georgiju za formiranje Srpske Pravoslavne Parohije Svetog Proroka Ilije za područje regiona Nijagare.

 

Svi su dobrodošli

Osnivački odbor obaveštava sve pravoslavne Srbe celog regiona Nijagare, koji možda nisu dobili pozivnice na kućnu adresu za Osnivačku skupštinu Srpske pravoslavne parohije Sv. Proroka Ilije, da su dobrodošli. Svi su pozvani da svojim učešćem doprinesu ovaj radostan početak stvaranja jedne velike zajednice srpskog naroda na ovom području. Skupština počinje u 18.00 časova u Delfi banket hali 4414 Portage Rd. Niagara Fals, Ontario.

Njihov zahtev je prihvaćen oktobra 2009. godine. U rešenju se između ostalog kaže:
"Na osnovu ispunjenja potrebnih uslova po statutu i pravilniku SPC za Severnu i Južnu Ameriku dajemo Naš arhipastirski blagoslov za osnivanje parohije Svetog Proroka Ilije za područje regiona Niagare".

Pošto su dobili odobrenje Srbi iz ovog poznatog kanadskog grada odlučili su da sazovu Osnivačku skupštinu kako bi se što pre dogovorili o izgradnji „bogomolje u kojoj će se Bogu moliti, u kojoj će se venčavati, krstiti i iz koje će sahranjivati svoje najmilije.“

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here