EPA-EFE/Ohad Zwigenberg
Benjamin Netanjahu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da “mora da se uradi više” na zaustavljanju propalestinskih protesta koji su se proširili na veliki broj američkih univerziteta.

– Ono što se dešava u kampusima američkih univerziteta je užasno. To je nesavesno. To se mora zaustaviti i nedvosmisleno osuditi – rekao je izraelski premijer u snimljenoj izjavi, optužujući “antisemitske rulje” da preuzimaju vodeće američke univerziteta, prenosi Rojters.

Netanjahu je ocenio da je odgovor nekoliko predsednika univerziteta “bio sraman” i poručio da se mora učiniti više na zaustavljanju ovih protesta.

Protesti zbog izraelskih vojnih akcija u Pojasu Gaze su se proširili na veliki broj američkih univerzitetskih kampusa.

Propalestinski demonstranti studenti pozvali su na prekid vatre i zatražili da njihovi univerziteti prekinu kontakte sa kompanijama koje su povezane sa Izraelom. Univerzitetske uprave su suspendovale više desetina studenata, a veliki broj demonstranata je i uhapšen.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here