Tanjug/AP
Benjamin Netanjahu

Izrael će snažno odgovoriti na bilo kakav napad, rekao je u premijer Benjamin Netanjahu, nakon ubistva vođe Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu i višeg komandanta Hezbolaha u Bejrutu.

– Građani Izraela, dani izazova su pred nama. Od napada u Bejrutu pretnje stižu iz svih smerova. Spremni smo za svaki scenario i zajedno ćemo se suprotstaviti svakoj pretnji. Izrael će snažno odgovoriti na bilo kakvu agresiju – rekao je Netanjahu u televizijskoj izjavi.

Netanjahu je rekao da je Izrael zadao teške udarce proiranskim militantnim grupama u proteklih nekoliko dana, uključujući Hamas i Hezbolah. Međutim, nije spomenuo Hanijevo ubistvo koje je izazvalo pretnje osvetom.

Iako se veruje da je napad na Hanija izveo Izrael, vlada u Jerusalemu nije preuzela odgovornost i objavila je da neće komentarisati njegovo ubistvo.

U međuvremenu je zamenik čelnika Hamasa u Gazi Kalil Al-Haia rekao da je Hanijev projektil „direktno“ pogodio.

Kao rezultat raketnog udara uništeni su prozori, vrata i zidovi u njegovoj sobi, rekao je Al-Haia na konferenciji za novinare u Teheranu, pozivajući se na svedoke koji su bili s vođom Hamasa u Iranu.

4 COMMENTS

  1. Biće snažno, ako se Ameri ne povuku! Ovi kao Poljaci, hvalewe kako su jaki dok jim Ameri čuvaju leđa!

  2. To znamo. Vas odgovor nije samo snazan, on je bestijalan! Narocito ako ide preko glava dece i tek rodjenih beba!!! Tako da ne moras da objasnjavas, zlikovce belosvetski!!!

  3. Amerika je Izrael i obrnuto Izrael je Amerika. Izrael moze sve sto zeli. Ortoksni Zidovi su na vlasti i poslije ubivstva heroja Izraela, Jicaka Rabina (ubio ga ortodoksni Zidov) – Ova zidovsko extremna administracija zeli da unisti sve ono sto od ’48 nisu uspjeli, a to je do smrti i unistenja posljednjeg Palestinca. Mile Ronhill voli Trumpa, Trump voli Zidove, Netanjahu i Trump se vole, Mile voli extremne Zidove, ko koga ovde ….ne voli?

  4. ОВАЈ ЈЕ СТВАРНО ЛУД
    ИРАН БРОЈИ
    85 милиона становника
    Бар 40 милиона је војно способно
    ЗАШТО
    ДА СЕ РАТУЈЕ
    ЈЕЛИ ТО ИНТЕРЕС КАПИТАЛА
    АМЕРИЧКОГ ???

    СПАСИ БОЖЕ☦️
    ОВАЈ СВИЈЕТ ОД ЗЛА

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here