Foto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Rodžer Federer, švajcarski teniser, potpuno je zanemaren na aktuelnom turniru u rodnom Bazelu.

Mediji prenose da je razlog tome razmimoilaženje sa organizatorima, uprkos tome što je Federer rekorder sa deset titula.

Federer se smatra jednim od najvećih tenisera svih vremena, sa 20 osvojenih grend slem titula tokom svoje briljantne karijere, povukao se iz profesionalnog tenisa nakon Lejver kupa 2022. godine i zaostaje za Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom u broju osvojenih grend slemova.

Kao dete, Federer je bio skupljač lopti na turniru u Bazelu, a njegova majka Linet je radila u sektoru za akreditacije na istom događaju.

Na turniru je zabeležio 75 pobeda, što niko do sada nije uspeo da dostigne, a osvojio ga je poslednji put kao 38-godišnjak, postavši tako najstariji šampion ovog prestižnog događaja.

Međutim, prema pisanju medija, Federer se posvađao sa organizatorima turnira, te na ovogodišnjem turniru nema ni fotografije, ni brošure, ni bilo kakvog obeležja u čast teniskog velikana.

Jedino pominjanje 43-godišnjaka nalazi se na listi pobednika kod glavnog ulaza.

Mediji navode da je neslaganje oko Federerove zarade još 2012. godine pokvarilo odnose između njega i Rodžera Brendvalda, direktora turnira. Iako je Federer kasnije igrao na turniru bez naknade i dao novac u svoju fondaciju, čini se da je veza ostala napeta.

Federer je potom odbio poziv da se vrati na turnir i pozdravi navijače mesec dana nakon što je završio karijeru na Lejver kupu u Londonu, što dodatno podgreva spekulacije o zahlađenju odnosa sa organizatorima turnira.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here