EPA/Clemens Bilan

Ministar odbrane Armend Mehaj sastao se sa nemačkim ambasadorom na Kosovu Jernom Rodeom i članovima Odbora za odbranu Markusom Faberom i Larsom Lindemanom i tom prilikom istakao da je Kosovu na putu u EU i NATO Nemačka jedan od najvećih saveznika.

On je na Fejsbuku naveo da su Ministarstvo odbrane i KBS posvećeni razvoju prema standardima NATO i desetogodišnjem planu tranzicije KBS.

“Na ovom sastanku informisao sam nemačke parlamentarce o posvećenosti unapređenju i razvoju Ministarstva odbrane i KBS, prema standardima NATO zemalja, procesu implementacije desetogodišnjeg plana tranzicije KBS, dostignućima do sada u aspektu zakonodavne reforme, strateških dokumenata, politike regionalnih i evroatlantskih integracija, kao i vezano za mirovne i humanitarne operacije”, rekao je Mehaj.

Dodao je da je bilo razgovora o trenutnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi KBS u tome, pomoći koju Kosovo može da ponudi Ukrajini, ali i značaju održavanja stabilnosti.

2 COMMENTS

  1. Pa zna Srbija da, od rušenja Berlinskog zida, Nemačka pravi granice na Balkanu kao u vreme okupacije 1941-1945, kada su postojale NDH i Velika Albanija kao ideološki bliske tvorevine Trećem Rajhu.
    Koliko vidim, sa zapada SAD i Britanija uništavaju ekonomski Nemačku, sa istoka Rusija ih smatra neprijateljima, na jugu je srpski narod, a unutar Nemačke su Turci…

  2. turci su bili saveznici namackoj i austriji tokom prvog sveckog rata . I imaju veca prava o dodstalih stranaca

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here