Tanjug
Dragan Stojković Piksi

Neće biti promena na klupi reprezentacije Srbije – Dragan Stojković vodiće državni tim i posle neuspeha na Prvenstvu Evrope!

Selektor nije rešen da podnese ostavku, Fudbalski savez Srbije nije kadar za radikalnu promenu i tu se krije odgovor na najinteresantnije pitanje o epilogu i odgovornosti za krah na drugom velikom takmičenju u nepunih 20 meseci.

Piksi ima dve olakšavajuće okolnosti, presudne za ostanak na klupi. Bar u ovom trenutku!

Prva je da adresa za smenu selektora, poslednjih godina, nije na Terazijama 35. Ključan je mig vrhovnog autoriteta sa Andrićevog venca, čija uloga je bila krucijalna i u nedavnom produžetku ugovora do 2026. godine.

Druga je – novac. Potencijalni raskid ugovora sa Draganom Stojkovićem, kako saznaje Sport klub, koštao bi Fudbalski savez Srbije čak milion evra!

Uoči početka priprema za Prvenstvo Evrope, vodila se žestoka borba oko novog ugovora selektora. Piksi je imao žestokog protivnika u Branislavu Nedimoviću, potpredsedniku FSS, upornom u ideji da prvom čoveku stručnog štaba bude ponuđen ugovor pod konkretnim uslovom – ispadanje u grupnoj fazi znači i automatski otvaranje uslovne klauzule. A, to je raskid saradnje, bez dinara nadoknade!

Na drugoj strani, Stojković se nije dao, smatravši da uslovljavanje takvog tipa, zapravo, nije novi ugovor. U konačnom zbiru „isterao“ je svoje i dobio konačnu ponudu sa mogućnošću raskida saradnje uz obeštećenje.

Konkretno – milion evra!

Selektor je imao saveznika, ili više njih, u vrhu Fudbalskog saveza Srbije i uspeo da neutrališe ideje i grupe okupljene oko Nedimovića. Konačnu odluku, što takođe nije slučajno, jer je pretilo preglasavanje, doneo je Izvršni odbor FSS, na sednici, 27. maja. Potpredsednik nije prisustvovao zasedanju u Staroj Pazovi, prethodno se totalno isključio iz bilo kakve komunikacije sa selektorom.

Dan kasnije, okupljanjem dela reprezentacije, počele su pripreme za Prvenstvo Evrope u Nemačkoj…

10 COMMENTS

  1. Stitiga klauzula od molion evra pa taj stojkovic zaradio dosta para zar nema mala stida ako na to ide zar nema malo iskrenosti i da kaze ovo je moj maksimum i da ostavku ko drugi sto rade

  2. Njegovo (Piksijevo) je da može traži, i da nakon lošeg rezultata, ima obraza da ostane i uzme još para. Onaj ko mu je to dozvolio je kriminalac, i treba da ide u zatvor.

  3. Moze li neko da odgovori,cemu toliko izgradjenih stadiona u Srbiji,kad Srbija nema jaku ekipu za predstavljanje ,na internacionalnom planu?

  4. Napolje bre! Neka plati ulaznice nama koji smo ih bodrili po Minhenu. Pa neka onda prica de se nismo osramotili! Koji je to covek!? Sramota jedna! Ej! Kulov! Bezi bre i povedi Dzaju i kumove sa sobom!

  5. Evo jedne humoreske iz maratonaca malo prilagođene: žao mi je što je naš, a ne selektor nekog našeg neprijatelja.

  6. Da ima iti malo ljudstva u sebi napustio bi bez razmišljanja ali zašto da napušti dok mu država kupuje nekratnine po Crnoj Gori u vrednosti 2,5 miliona evra!!!

  7. Ovo brezobrazno guranje prstiju u oci ljubiteljima fudbala od strane Stojkovica je nevidjeni brezobrazluk, pokusaj mafije koja mu je produzila ugovor da ga ostave na mjestu selektora je lopovluk bez presedana javno menje je reklo svoje da ne zeli da ovakav selektor sjedi tamo gje mu mjesto nije Gospodin Stojkovic je u..o i seva i stanicu obruko nas nije ga sramota da prica suprotne price od onog sto smo vidjeli

  8. Pre nego sto odes sa trona,da znas da si za ovaj”SIZISOV”posao uzimao preko 800 minimalnih pezija mesecno,sto u Srbiji prima preko polovine penzionera. To je dobro sto smo bar u tvom slucaju po primanjima u vrhu Evrope,a sto se tice penzionera koga je to jos briga. To su vecinom sigurni Vucicevi glasovi,ali ipak nisu toliki rodoljubi kao sto si ti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here