Tanjug/AP
Ruski vojnici

Moskva je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini naučila mnoge lekcije i razbila brojne mitove o nadmoći zapadnih vojnih standarda, rekao je za Sputnjik šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov.

– Čitavom svetu je postalo jasno da to što Oružane snage Ukrajine koriste zapadno oružje i navodno napredne NATO metode planiranja operacija ne može da obezbedi nadmoć na bojnom polju – rekao je Gavrilov.

Diplomata je dodao da danas na bojnom polju ne postoji ništa jedinstveno i nedostižno za rusko oružje.

– U mnogim slučajevima čak i sovjetska tehnika po svojim borbenim karakteristikama prevazilazi zapadne modele. Jasna potvrda toga su američki tenkovi ‘abrams’, britanski ‘čelendžer’ i nemački ‘leopard’ koji gore na bojnom polju, kao i pad akcija njihovih proizvođača – pojasnio je Gavrilov.

On je takođe istakao da ruski odbrambeno-industrijski kompleks ne samo da se prilagodio radu u uslovima žestokog sankcionog pritiska, nego je i višestruko povećao svoje kapacitete u pojedinim oblastima.

– Naša vojna tehnika se odlično pokazala u zoni specijalne operacije. Posade tenkova T-90M ‘proriv’ uništavaju uporišta protivnika sa udaljenosti od skoro deset kilometara –  zaključio je ruski diplomata.

6 COMMENTS

    • Svaka cast Gavrilooooo!!!
      Lako im je ubijati Palestince i Avganistance i ostalu sirotinju. Da vidimo sada !

  1. Ma Rusija po nekim vestima i Rusima sklonim medijima, neprikossnoveno vlada planetom. Rastura i to sa ekonomijom manjom od Beneluxa. Neverovatno – celi svet je mali i nejak u poredjenju sa Rusijom. Ajde da im verujemo na rec?

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  3. Prošle godine je hrvatski vojni analitičar
    akrap komentarisao da rusko oružje kao i vojska nisu
    ništa,i da će ukraina pobediti bez problema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here