EPA
Avio-kompanija Kvantas

Da li zbog dve tužbe pred sudom, ili izuzetnog pada poverenja, tek Kvantas i Džetstar su promenili pravila kreditiranja letova.

Od pandemije kovida, Kantas i Jetstar drže preko 570 miliona dolara neiskorišćenih kredita za letove.

Kvantas je prvobitno izneo podatak da je to 370 miliona dolara. Tokom saslušanja u Senat, prošlog petka, avio-kompanija je otkrila da ta cifra ne uključuje još 100 dolara neiskorišćenog kredita za let Džetstara i Kvantasove međunarodne putnike, koji su, takođe, imali kredite za letove.

Krediti su trebali da isteknu krajem godine, ali je aviokompanija ukinula datum isteka nakon reakcije javnosti i usred tužbe Australijske komisije za konkurenciju i potrošače.

Šta je kredit za let?

Kredit za let se odnosi na kredit za buduće rezervacije kada se let otkaže, pri čemu iznos potrošen na kartu drži aviokompanija i može da se iskoristiti kasnije.

Naravno, mogu da se primene različiti uslovi u zavisnosti od okolnosti otkazane rezervacije.

Kvantasovi kovid krediti se odnose na kredit za letove otkazane između početka pandemije i 30. septembra 2021.

Kako da proverite kredit?

Najbolji način da proverite kredit za let zavisi od toga kako je vaše putovanje rezervisano.

Ako ste rezervisali direktno preko Kvantas-a ili Džetstara, možete da proverite svoje podatke pomoću alatke Find Me Credit, i možda će vam biti potrebni detalji, kao što su: broj kreditnog vaučera, referenca za rezervaciju, prezime i elektronska adresa.

Ako ste rezervisali preko treće strane, kao što je turistički agent, biće vam potreban referentni broj rezervacije ili broj karte i prezime.

Bez ovih detalja, možda ćete morati direktno da kontaktirate turističkog agenta.

Kako da koristite kredit?

Kvantas kredit za let može da se iskoristi na veb stranici avio-kompanije preko stranice Kredit za let ili kartice Koristi kredit za let na početnoj stranici.

Moraćete da unesete kreditnu referencu i svoje prezime, a zatim kliknite na Pronađi letove da rezervišete novo putovanje.

Ako imate Džetstar kredit, možete da koristite kovid vaučere do 31. decembra 2023. Ako do tada ne iskoristite svoje vaučere, možete kontaktirati Džetstar da vam kredit bude produžen na neodređeno vreme.

Da biste rezervisali putovanje na veb lokaciji Džetstara, jednostavno potražite letove, popunite svoje podatke, a zatim izaberite „koristi vaučer ili poklon karticu“ kao način plaćanja i unesite broj vaučera.

Gde važe krediti?

Kredit za let se može koristiti za lokalne ili međunarodne letove.

Ako želite da otputujete iz zemlje koja nije vaša prvobitna rezervacija ili planirate rezervaciju za više gradova, moraćete da kontaktirate Kantas.

Može li neko drugi da koristi kredit?

Kvantas krediti za let su neprenosivi i mogu ih iskoristiti samo putnici na originalnoj rezervaciji.

Ako u rezervaciji ima više putnika koji više neće putovati zajedno, možete kontaktirati Kvantas da biste podelili svoj kredit.

Džetstar vaučeri mogu da se koriste na veb lokaciji za rezervaciju za nekog drugog. Moraćete da dodate njegovo ime kao putnika, a svoje podatke kao kontakt za rezervaciju.

Da li Kvantas krediti ističu?

Kvantas i Džetstar kovid krediti su trebali da isteknu 31. decembra, ali je datum isteka sada ukinut.

Da bi podstakla više ljudi da se ponovo povežu sa svojim kreditima, avio-kompanija, takođe, nudi duple poene za letove rezervisane između 4. septembra i 31. decembra.

Novac kao zamena?

U četvrtak je odlazeći šef Kvantasa, Alan Džojs rekao da se krediti sa otkazanih letova mogu zameniti za povraćaj gotovine.

Da biste zatražili povraćaj gotovine, moraćete da kontaktirate Kvantas putem telefona na 1300 668 885.

Ako ste rezervisali preko treće strane, moraćete da ih kontaktirate kako biste organizovali povraćaj novca.

Džetstar korisnici nemaju pravo na povraćaj sredstava, ali njihovi kreditni vaučeri mogu da se koriste neograničeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here