Vesti
Hor Lazarice je održao koncert pred punom crkvenom salom u Aleksandriji

U prošlu nedelju 19. novembra, održan je tradicionalni godišnji koncert „Nebeski zvuci na Zemlji“, u čast obeležavanja slave Crkvenog hora hrama Svetog Kneza Lazara u Aleksandriji.

Pred punom crkvenom salom sidnejske Lazarice, pored Lazaričkog hora, nastupao je i dečiji hor ove Crkvene opštine Zvončići i etno ansambl Lazarikon.

Koncert su prisustvovali i episkop australijsko-novozelandski Siluan i konzul Republike Srbije u Sidneju Jasmina Pekmezović.

Posetioci su uživali u izvanrednim izvedbama horova i etno-ansambla, ispraćajući svaku pesmu dugotrajnim gromkim aplauzima. Na kraju programa episkop Siluan je pozdravio prisutne, pohvalivši sve učesnike koncerta na izuzetnom nivou i kvalitetu izvođenja pesama i celog programa.

Hor Lazarice je održao koncert pred punom crkvenom salom u Aleksandriji

– Nebo se zaista pribrižilo Zemlji ove večeri – istakao je vladika.

Posebno je naglasio da je rad s decom i upoznavanje najmlađih sa Hristom i sa lepotom našeg Svetosavlja, od izuzetnog značaja za očuvanje naše vere i srpske kulture i duhovnog nasleđa u Australiji.

Đaci Koledža „Sveta Efimija“ u redu za naforu

Episkop Siluan je istakao trud starešine hrama prote Miodraga Perića i dirigenta Hora Lazarice Dragane Milanović, kao i svih učitelja Crkvene škole pri ovom hramu. Posebno je pohvalio roditelje za njihov trud, brigu i ulaganje neprolaznog duhovnog kapitala u svoju decu, objavljeno je na fejsbuk stranici Mitrpolije.

Vladika je na kraju čestitao članovima hora predstojeću slavu Svetog Jovana Zlatoustog, u čiju je čast koncert i održan.

Đaci i nastavnice Koledža Sveta Efimija sa episkopom Siluanom

Učenici na liturgiji

Srpski đaci sa grčkog Koledža Sveta Efimija iz Benkstauna, u pratnji njihovih nastavnica, uveličali su prošle srede obeležavanje praznika Svetog Nektarija Eginskog Čudotvorca u Sabornom hramu Svetog Georgija u Kabramati.

Liturgiju je služio starešina hrama, protojerej-stavrofor Đuro Đurđević, uz molitveno prisustvo episkopa Siluana.

Vladika se posle liturgije obratio prisutnima besedom o životu Svetog Nektarija Eginskog i poželeo đacima puno uspeha u njihovom akademskom i duhovnom uzrastanju. Inače, srpski učenici koji pohađaju ovu uglednu školu nedavno su zahvaljujući nastavnicama, imali priliku da u sali svog koledža gledaju predstavu Pozorišta Pilipenda, „Ja, Milutin“

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here