EPA-EFE/Stephanie Lecocq
Jens Stoltenberg

“Alijansa usmerava svoje napore na to da osigura da se sukob u Ukrajini ne otme kontroli i da se ne proširi van granica te zemlje”, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

– Naša odgovornost je da podržimo Ukrajinu, kao što to već činimo sada na mnogo različitih načina, ali i da osiguramo da taj sukob ne izmakne kontroli i da se ne proširi van ukrajinskih granica – rekao je Stoltenberg u intervjuu za televiziju „En-Bi-Si“.

On je prokomentarisao i mogućnost uvođenja zone zabrane letova iznad Ukrajine, za čiju podršku se aktivno zalaže zvanični Kijev.

– Alijansa podržava Ukrajinu. Istovremeno, izuzetno je važno da sprečimo da taj konflikt eskalira u pravi rat između NATO-a i Rusije – objasnio je šef NATO-a.

Kako kaže, NATO pojačava pomoć Ukrajini, uključujući u vojnoj, humanitarnoj i finansijskoj sferi.

– Saveznici iz NATO-a pojačavaju svoju podršku Ukrajini, uključujući isporukama oružja, putem humanitarne pomoći, kao i putem višemilionske pomoći njenoj ekonomiji – rekao je Stoltenberg, dodajući da pored toga zemlje-članice Alijanse uvode sankcije bez presedana protiv Rusije, koje imaju za cilj da primoraju Moskvu „da plati cenu neopravdanog i potpuno besmislenog rata protiv Ukrajine“.

3 COMMENTS

  1. NATO doliva benzina na vatru a govori o miru. Mir se nestvara oruzjem nego pregovorima. Ovo vam je prilika da se resite zastarelog oruzja i municije, raznih raketa.

  2. NATO treba da plati Srbiji

    Čime nas je NATO “zasuo” 1999. godine?
    “Kao vojnici koji se pripremaju za rat znali smo mnogo o avionima A-10 i topovima ‘avendžer’. Naši oficiri na terenu imali su zadatak da izveštavaju o dužini dejstva topa. Izveštaji koje mi imamo glase: tri, četiri, pet sekundi po naletu”, navodi Delić.

    On objašnjava da u prvoj sekundi top izbaciju 50 granata, a u svakoj sledećoj 65, što znači da minimalno dejstvo jeste 180 granata.

    “Ako bi uzeli NATO izveštaj da su izbacili 31.000 granata, ispalo bi da je njihov top u sekundi ispaljivao 11 projektila, a to je nemoguće”, kaže Delić.

    On je naveo da topovi aviona A-10, kojih je prema izvještajima NATO-a 44 dejstovovalo po Srbiji, mogu da nose 1.300 granata, ali nosili su po 1.174

    Ove činjenice govori vojni stručnjak
    Bože☦️Pomozi da ove cifre budu u tužbi za odštetu od bombardovanja
    NATO koje se deselo bez odobrenja
    Ujedinjenih Nacija

  3. Vi ste belosvedska banda koja ne odgovara za nedela koja ste nacinili u svetu, jednostavnije, vi ste teroristicka organizacija, to je bolje objasnjenje o natu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here