pixabay.com

Nova izjava premijera Novog Južnog Velsa Krisa Minsa o mogućenm odlaganju ili otkazivanju projekta Metro Vest podzemne železnice u Sidneju, izazvala je burna reagovanja mnogih koji se zalažu za ovu liniju koja bi spajala istok i zapad grada.

Među najglasnijim kritičarima Minsovih reči da „neće dozvoliti da ovaj projekat uništi državni budžet“ je gradonačelnica Sidneja Klover Mur, koja je upozorila da je Metro Vest „suviše važan da bi se od njega odustalo“.

Ona je svoje nezadovoljstvo izrazila obraćanjem putem društvene mreže Tviter.

„Sidnejski most Harbor bridž i Opera takođe su bili skupi u vreme izgradnje. Ali, lideri moraju da gledaju dalje od onoga što je teško u ovom trenutku i da izgrade ono što je potrebno za buduće zajednice“, napisala je Mur.

Gradonačelnica Sidneja nije zadovoljna ni što se državna vlada fokusira na autoputeve sa skupim putarinama.

„Vlada ne može jednostavno da gradi skupe puteve sa naplatom putarine i očekuje da naše rastuće stanovništvo vozi i plaća visoke troškove za tu privilegiju. To je loše za životnu sredinu i loše je za ljude koji idu na posao“, napisal je Mur, istovremeno izražavajući podršku ideji da se doda još nekoliko stanica na liniju Metro Vest.

Premijer Mins je ponovio da su procenjeni troškovi izgradnje skočili na čak 25 milijardi dolara, sa prvobitnih 17 milijardi. Tome treba dodati i povećanje troškova od devet milijardi dolara na liniji prema novom sidnejskom aerodromu.

– Suština je da moramo da smislimo način da platimo Metro Vest, a da ne uništimo budžet, jer je to ono što nam je ostavila prethodna vlada. Ako donesemo odluku da odbacimo projekat, onda ćete hteti da mi skinete glavu. Ali u međuvremenu, hajde da pustimo reviziju da uradi svoj posao i da o tome obavesti vladu – rekao je Mins na konferenciji za novinare u zapadnom Sidneju.

1 COMMENT

  1. Ne razumem ko to hoce da odustane od metroa.Metro je trebalo da rade Rusi ili kinzi.Rusi imaju velicantven i nahbolji metro na svetu.Ne verujem Francuzima i siguran sam da nas ucenjuju.Francuzi su proglaseni srpkim prijatejima.Oni su naplatili i zasnju pertlu posle prvog svetskog rata.U Francuskoj je ubijen srpki kralj.Oni su nas bombardovali 1999 godine. Srbi ne buditte kratkog pamcenje i konacno viditr ko nam je prijtelh

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here