Ne sankcionišemo veće i jače od sebe!

0

A prijatelji nam i jedni i drugi, napominje Dačić
 

"Mi želimo da se kriza u Ukrajini reši mirnim putem. Rusija i Ukrajina su naši prijatelji", rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

 

Dačić je naveo da Srbija poštuje i podržava teritorijalni integritet Ukrajine, a da, sa druge strane, Srbija smatra, na osnovu svog iskustva, da samo dijalog može da dovede do trajnog rešenja.

 

Dodao je da je Srbija spremna da, kao država koja je bliska i sa Ukrajinom i sa Rusijom i sa Briselom i sa Vašingtonom, maksimalno pomogne i da će to i činiti kroz predsedavanje Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) tokom 2015. godine.

 

"Srbija ne može da sankcioniše veće i jače od sebe", podvukao je Dačić i ponovio da će Srbija voditi računa o svojim državnim i nacionalnim interesima.

 

"Naravno, želimo da idemo ka Evropskoj uniji. Delikatnost naše pozicije je veoma jasna. Mi imamo ekonomski interes, nemamo alternativu tom ekonomskom interesu. Mi bismo mogli da razmišljamo o odustajanju od Južnog toga kada bismo imali alternativu, ali još nisam čuo da je neko ponudio alternativu", poručio je Dačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here