Naš sport je br. 1!

0

Najbolji strelac vaterpolo reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu sa ukupno 19 pogodaka, Filip Filipović, smatra da naš nacionalni tim i taj sport u zemlji zaslužuju mnogo bolji tretman. Minimum su makar normalni uslovi za rad!
– Rezultati reprezentacije su impresivni. Vaterpolo je, bez sumnje, ekipni sport broj 1 u Srbiji i nadam se da će i ostali momenti ispratiti ovakav uspeh. Pre svega mislim na organizaciju, prisutnost u javnosti i ekonomsku stabilnost VSS-a koji je protekle dve-tri godine pretrpeo teške udarce – upozorio je Filipović.
Podsetimo da su se evropski šampioni vratili u Srbiju posle sedam sati putovanja autobusom od Budimpešte do Beograda!
– Uvek tražimo samo najnormalnije uslove. Nažalost, prošle i pretpošle godine smo imali sve sem toga. Ove godine je to bilo skromno, ali u neku ruku dovoljno, iako smatram da ovakva ekipa zaslužuje zaista, ne mnogo više, nego najnormalnije uslove – skromno, kao i uvek, dodao je u svoje i ime saigrača ubojita reprezentativna "levica" sa brojem deset na kapici i predložio da se bar novim generacijama omogući da se normalno razvijaju kroz sport.
 

Karakter u polufinalu

Jedna od najboljih utakmica na EP bilo je polufinale Srbije i Crne Gore. U tom meču izabranici selektora Savića su ubedljivo gubili, ali su uspeli da preokrenu rezultat. U finalu Srbija je dominirala od početka do kraja.
– Nama je bilo jasno šta se dešava u polufinalu, jedino što nismo uspeli da se otisnemo sa tog dna na koji smo pali na početku. Najbitnije je da smo pokazali mentalitet i duh ove zemlje, reprezentacije i da smo na kraju uspeli da se zasluženo plasiramo u finale. Samo finale… Svima je poznato šta se desilo, ali karakter ekipe se najbolje video u tom polufinalu – rekao je Filipović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here