Najviše novca privatnom sektoru

0

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) usvojila je novu strategiju za Srbiju kojom su postavljeni prioriteti i ciljevi tog kreditora za naredne četiri godine.
– Strategija za Srbiju za period 2014-18. fokusirana je na dalje
jačanje privatnog sektora povećanjem njegove uloge i konkurentnosti, jačanje finansijskog sektora i razvoj održivih i efikasnih javnih preduzeća – saopštio je evropski kreditor.
Na planu jačanja uloge i konkurentnosti privatnog sektora u Srbiji EBRD će raditi na povećanju finansiranja tog sektora, posebno malih i srednjih preduzeća.
EBRD, kako navodi, namerava da kroz svoje aktivnosti ubrza proces privatizacije a u središtu pažnje ostaće strukturna unapređenja u agrobiznisu.
U cilju poboljšanja stanja na bankarskom sektoru i produbljivanja finansijskog posredovanja EBRD će blisko sarađivati sa vlastima u Srbiji i drugim međunarodnim finansijskim institucijama pružajući dugoročno finansiranje.
Od početka angažmana u Srbiji EBRD je investirao više od 3,5 milijardi evra u 176 projekata. Banka u Srbiji ulaže u finansijski
sektor, industriju, trgovinu, agrobiznis, energetiku i infrastrukturu. EBRD, u vlasništvu 64 zemlje i dve međuvladine institucije, podržava razvoj tržišne ekonomije i demokratije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here