Tanjug/AP

Ruske snage su zauzimanjem Bahmuta dobile najveću bitku u Evropi od Drugog svetskog rata, rekao je za RIA bivši američki senator iz Virdžinije Ričard Blek.

– Rusija je dobila najveću bitku u Evropi od Drugog svetskog rata. Zapadni mediji sporo priznaju ukrajinski poraz, ali izgleda da je Zelenski izgubio grad, trpeći razorne gubitke u ljudstvu i opremi – rekao je Blek, nazivajući bitku za Bahmut – “epskom”.

Blek je sugerisao da će poraz podstaći ukrajinske snage da pokrenu ofanzivu velikih razmera, o čijoj se pripremi dugo pričalo.

– Ovi gubici će podstaći Zelenskog da krene u ofanzivu kako bi dokazao da i dalje ima borbenu moć, iako bi razumniji put bio traženje mira i zaustavljanje daljeg krvoprolića –  rekao je izvor agencije.

Bitka za Bahmut okončana je posle 224 dana krvave borbe, piše RT.

Osvajanje grada obnarodovao je osnivač Grupe “Vagner” Jevgenij Prigožin, a potvrdilo je ministarstvo odbrane Rusije.

Oružane snage Ukrajine jutros su negirale gubitak grada, a predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na samitu G7 priznao da je Bahmut ipak izgubljen.

– Danas je Bahmut samo u našim srcima – poručio je on, nakon čega je zahvalio svim ukrajinskim borcima koji su se borili u tom gradu.

On se, ipak, nešto kasnije predomislio i negirao da su Rusi ovaj grad osvojili.

5 COMMENTS

  1. Nema potrebe napumpavati odbranu od ruske agresije. Agresor ce se iznutra urusiti isto kao i Sovjetski Savez

  2. Tragedija je što se Rusi i Ukrajinci ubijaju međusobno, kao što je bila tragedija i građanski rat pri raspadu Jugoslavije – potpuno besmisleno i suludo !!! Ali Zapad želi da se širi njihova vojna moć i da se baš bratski narodi ubijaju…Korenaci između severa i juga, Vijetnamci…Kinezi na Tajvanu…Arapi u Siriji…daće Bog da se ta britanska politika “zavadi pa vladaj” jednom zaustavi ili još bolje vrati kao bumerang onima koji je bacaju…

  3. Bumerang se vraca Putinu, direktno u njegovo lice. SFRJ su istina razvalili upravo oni koji podrzavaju ili Bajdena ili Putina. Oni koji su za SFRJ su kao i drzava sama bili nesvrstani. Ni Zapad ni Istok. Ali zato treba imati hrabrosti koje nazalost i ocigledno kod bivsih i sadasnjih domacih izdajnika nema niti je ikad bilo niti ce ikada biti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here