EPA
Rafael Nadal i Novak Đoković

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, otkrio je koji je najteži poraz legendarnog Španca koji će se uskoro penzionisati. Moglo se pretpostaviti da je Novak “umešan”, a to je dobilo i zvaničnu potvrdu. U pitanju je finale Australijan opena 2012. godine i istorijska bitka u dramatičnih pet činova.

Novak Đoković uspeo je da savlada, verovatno svog najvećeg rivala u karijeri, pre 12 godina na Australijan openu, kada je posle preokreta slavio pobedu u pet setova – 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 u meču koji je trajao neverovatnih pet sati i 53 minuta!

Bilo je i ostaće upamćeno to čuveno finale dvojice gladijatora i vlasnika zajedničkih i rekordnih 46 grend slem trofeja (Novak 24, Rafa 22).

Kako je u nedelji iza nas Rafael Nadal najavio kraj jedne velike karijere po završetku Dejvis kupa sa Španijom, tako je počelo da se licitira koji mu je najteži poraz, a Toni Nadal „servirao“ je javnosti odgovor na to pitanje.

– Najgori poraz bio je protiv Novaka Đokovića na Australijan openu 2012. godine. Nikad nisam ponovo gledao taj meč jer sam otišao “slomljen” – rekao je Nadal za špansku „Marku“.

A, koliko je zapravo veliko to rivalstvo između Nadala i Đokovića i koliko se njih dvojica poštuju, najbolje potvrđuje to što je Novak poručio da će otputovati u Španiju na meč Dejvis kupa gde će se Nadal oprostiti, kako bi na licu mesta ispratio u penziju jednog od svojih najvećih rivala i čoveka koji ga je, kako je rekao, gurnuo do krajnjih granica i učinio onim što jeste – najvećim svih vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here